Hamburgers with love..

Tyskland har inte enbart gett oss kvalitetsbilar och marzipan, dom har även fått äran att efter en tysk stad namnge en amerikansk delikatess. Hamburgaren. Jag säljer min själ och tipsar er om mina Osloitiska hamburgeroaser.

1: Katedralen.
Parkveien 13.

Katedralens bautaburger.
En rejäl mängd oxkött kryddad och grillad till perfektion serverad på sauterat vörtbröd tillsammans med ungsrostade vårpotatisar och en giftig aoli. Det knullar i munnen.


2: Ryes.
Thorvald Meyers gate 59.

Ryes american classic.
En kryddstark härlighet som kommer i tre olika storlekar. Texasstyle och den serveras med både countryfries och nachochips. Väldigt rökig smak, inget för nybörjare.

3: Harrys.
Rozenkrantsgate 33.


Harryburgaren.
En hamburgare enligt den svenska modellen "lagom är bäst". Inte för stor men tillräcklig, inga utstående smaker men ändå god. Passar utmärkt till Allsvenskan eller Elitserien. (Jag rekomenderar dock inte Harrys i övrigt.)

4: En varning.
Torggata

Passa dig för samtliga såkallade "Halalgrillar" i Oslo. Taskiga hamburgare med taskiga tillbehör. Taskigt kött (ofta lammfärs) med taskiga kryddor, ingefära, kanel etc är inte ovanligt. Taskigt pålägg, alltid den jävla majsen och dressingen innehåller ofta dill.

Se där god vänner. Gå ut och ät nu.
Live in Oslo.


1 kommentar:

  1. Fan Durv vilken jävla burger. Grymt avundsjuk.
    /Jazzy Jewn

    SvaraRadera